Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

Returret indtil 31/1-25

Louis Poulsen

Tekst: Redaktionen
Foto: Louis Poulsen

Kuglegårdsvej 19 - 23

Ikke langt fra Københavns centrale knudepunkt Nyhavn ligger et af Danmarks mest ikoniske mærker, Louis Poulsens showroom. Vi har besøgt den charmerende lille ø og ønsker at dele denne skjulte designdestination med dig.

Gå en tur mellem vinstokkene og lad dig inspirere af førsteklasses design. Vi kan varmt anbefale en cykeltur rundt i de smukke kanaler, hvor man kan nyde både kaffe og mad. Hold en pause i den sædvanlige sightseeing og oplev den fantastiske historie midt i København.

Kuglegården

En af de mange små øer omkring København er Arsenaløen, som længe har været ejet af militæret og spillet en vigtig rolle i Danmarks flåde. Byggeriet af hovedfløjen af Kuglegården begyndte i 1741, og 30 år senere blev de to sidefløje tilføjet for at fuldende det imponerende militæranlæg. Den rektangulære gård indeholder flere bygninger, som i sin tid blev brugt til opbevaring af kanonkugler - deraf navnet Kuglegården. Dette skulle blive det fælles navn for hele området. Rundt omkring er der bunker af kanonkugler, som minder os om dette. Efter en offentlig udbudsproces blev Kuglegården solgt til Morgens de Linde, en sand iværksætter, som ville hellige resten af sit liv til at restaurere og renovere sin købte ejendom.

Samlet design

I dag er der mange lejere i Kuglegårdens renoverede bygninger, lige fra FLOS og B&B Italia til ferm LIVING og Louis Poulsen. Her blandes private kontorer og udstillingslokaler, der er åbne for offentligheden, på en naturlig måde. Det, der engang var et af landets mest lukkede og utilgængelige områder, er nu en livlig og attraktiv del af hovedstaden. Tag på rundvisning i de forskellige bygninger, og oplev fantastisk design på tæt hold.

I nærområdet

Før Kuglegården skal du krydse Wilder Plads, et torv fyldt med madboder og drinksstande. Det er et ungt og hipt sted for dem, der ønsker at strække benene og ikke blive overrumplet af Nyhavns restaurantfyldte gader. Men den nyrestaurerede cykelbro gør det også nemt at komme til og fra øen og fastlandet. Cykel rundt i kanalerne og udforsk de charmerende kvarterer på de nærliggende øer. Christiania med sin særlige charme, Fredrikshomen med Arkitekturuniversitetet og den nyeste tilføjelse Chistiansholm, hvor mægtige bygninger tårner sig op. Hvis du føler dig energisk, kan du cykle hele vejen ud til Dokoen, hvor operahuset ligger. Gå ikke glip af Hart Cafe for magiske kager.

Madeira i hjertet af byen

Mellem de store bygninger er der grønne græsplæner og gamle træer. Smukke pæretræer, der følger årstidernes rytme, giver en organisk blanding mod de hårde murstensbygninger. På facaderne af Louis Poulsens bygning strækker sig smalle tråde af drueplanter. De ankom til Danmark omkring 1870 fra en af skibets Atlanterhavsrejser. Besætningen plukkede simpelthen nogle stiklinger fra øen Madeira, hvor danskerne havde en naturlig mellemstation fra deres kolonier i Caribien.

Redningsfolk i nød

På mirakuløs vis overlevede vinstokkene de barske klimaændringer, og det lykkedes dem endda at høste druer efter et par år. DNA-test af prøverne viste senere, at de var Malvasia, den første druesort, der blev plantet på Madeira allerede i det 15. århundrede. Hvis legenden er sand, var det disse små stiklinger, der reddede druen fra total udryddelse i det 20. århundrede. Phylloxera-bladlusen, som ødelagde de fleste europæiske vinmarker, overlevede ikke i Skandinavien. Stiklinger fra Kuglegården kunne plantes igen på Madeira, og dermed var cirklen sluttet.

Mellem det urbane Christiania og Fredriksholmen med Danmarks Arkitektskole ligger Kuglegården meget centralt, men alligevel ude af syne.

Få hjælp fra Louis Poulsens lyseksperter

Den statelige bygning rummer et imponerende showroom, hvor du kan mærke og føle Louis Poulsens mange forskellige modeller gennem årene. Personalet er mere lyseksperter end sælgere, og de vil guide dig gennem dit køb med solid viden. Mange kunder er lige flyttet til et nyt sted og har brug for hjælp med belysningen. At bruge tusindvis af dollars på en lampe med den forkerte funktion er noget, som LP's personale gerne vil undgå. Al belysning skaber en følelse, som igen skaber atmosfære, det er bare et spørgsmål om at finde den rigtige belysning til dig og dit hjem.

En flot lampe med den forkerte lyskilde kan være lige så vanvittig som en sofa uden komfort.

Lær Louis Poulsen at kende

Louis Poulsens PH-lampe er lige så ikonisk som Sveriges Lamino og Finlands Savoyvas, og den står højt som Danmarks pendant. I generationer har den prydet de danske hjem, fra entréer til køkkener. Succeser som Panthella har siden da suppleret deres produktkatalog og er den dag i dag et af de mest attraktive mærker inden for belysningskategorien.

Virksomheden tog fart, da Poul Henningsen indledte et partnerskab med Louis Poulsen i 1924. Poul Henningsen begyndte at designe armaturer, og året efter tog han til en udstilling i Paris. Her vandt han og blev anerkendt med sit design med tre skærme. Designet er blevet genbrugt til alle hans armaturer for at skabe den blødeste og mest behagelige lysfordeling muligt. Hele idéen stammer fra hans mor, som ønskede en mere smigrende og blødere belysning end den, der var tilgængelig i hjemmene på det tidspunkt.

"Vi tror på et dedikeret håndværk, der producerer kvalitetsbelysning og designprodukter, som er behagelige for øjet og lyset"

PH-lyset er 100 % blændfrit, uanset hvordan lampen er installeret, eller hvilken lyskilde der anvendes.
Arne Jacobsen designede AJ-lampen til SAS Royal Hotel i København i 1957. I dag anses AJ-serien for at være det design, som den danske arkitekt er mest kendt for på verdensplan.
Med Panthella ønskede Panton at skabe en lampe, hvor både sokkel og skærm fungerede som en reflektor, kombineret med de organiske former, som den danske designer er kendt for.

Mer inspiration